Ask Fotball

Da var det duket for vårsesongens siste kamp. Denne Sankt Hans-kvelden var det Baune 2 vi skulle måle krefter mot, et lag som lå like over oss på tabellen. Derfor var det en viktig kamp både med tanke på å sanke flere poeng og ikke minst at guttene skulle få en positiv opplevelse før fotballpausen tar fatt.

Trygve hadde en god ”peptalk” med guttene i garderoben før kampen skulle begynne. Stikkordene var nok en gang at de måtte ha god innsats, være i bevegelse og ha det kjekt utpå banen. Guttene var positive og så ut til å glede seg til kampen.

I starten på kampen var det Baune som tok initiativet. De hadde ballen mest i laget og vi ble løpende en del i mellom. Selv om Baune styrte kampen produserte de få sjanser, og heller ikke vi produserte noe særlig de første 15 minuttene.

Etter ca 20 minutter gikk Baune opp i ledelsen etter et gjennomspill til spissen deres. Ved denne situasjonen var vi på etterskudd hele veien. Noen minutter senere fikk de nok en scoring, og da virket det tungt for oss å komme tilbake i kampen siden vi knapt hadde produsert noen målsjanser. Men vi kom litt mer inn i kampen på slutten av første omgang, og vi produserte noen brukbare sjanser uten at vi klarte å få ballen i mål. Til pause var det fortjent at Baune ledet, for vi hadde levert en heller svak første omgang.

I pausen fokuserte vi på at vi var nødt til å forbedre pasningskvaliteten blant spillerne. Vi opplevde alt for ofte at vi mistet ballen på grunn av dårlige avleveringer. Innsatsen var også noe variabel denne omgangen. Nå hadde vi en omgang på å vise dette før vårsesongen var over.

I perioder i annen omgang så vi tendenser til det vi hadde fokusert på i pausen. Vi klarte å ta mer del i spillet, og ikke minst klarte vi periodevis å holde ballen lengre og oftere i laget. Dermed fikk vi etablert oss lenger oppe på motstanderens banehalvdel og fikk produsert noen sjanser. Etter 51 minutter reduserte Christian til 1 – 2 etter en corner. Da øynet vi igjen håp om poeng.

Men istedenfor å få en etterlengtet utligning gikk Baune like etter opp i 3 – 1. Synd, men vi har dessverre en tendens til å slippe inn baklengsmål i avgjørende situasjoner.

Resten av andre omgang er en jevn affære, med et lite overtak fra vår side. Så guttene hevet seg betraktelig fra første omgang. Like før slutt reduserer Ivar til 2 – 3 etter en fin enkeltmannsprestasjon. Men reduseringen kommer for seint, og like etter blåser kampens meget gode dommer av kampen. Det positive vi må ta med fra denne kampen er at vi vinner andre omgang med 2 – 1 og at vi hever oss fra en heller svak førsteomgang.

Nå er det seriepause fram til høstsesongen starter i august. Pr dags dato ligger vi på nest siste plass med seks poeng, etter en seier, tre uavgjorte og seks tap. I noen av kampene vi har tapt, har vi spilt helt jevnt med motstanderne og tapt med ett mål. Vi har også gått på et par smeller hvor vi har møtt gode og fysisk sterke lag. Men stort sett har vi klart oss bra mot de fleste lagene. Blant annet spilte vi helt jevnt i en omgang mot Bergen Nord, som er topplaget i avdelingen vår. Det må også nevnes at vi har bommet på tre av tre straffespark i serien!! Disse bommene har hatt avgjørende betydning for resultatene i de kampene. Så vi har vært litt uheldige og hatt marginene mot oss enkelte ganger, og andre ganger har vi rett og slett vært for dårlige. Ikke minst gjelder dette å kunne prestere bra i to omganger. Her har vi helt klart et forbedringspotensiale.

Nå skal vi trene godt i sommer og forberede oss best mulig til høstsesongen. Det er gjennom øving og terping på treningsfeltet at vi blir bedre. Målet er helt klart å klare å kapre flere poeng, klare å spille bra i to omganger og opprettholde innsats og spilleglede. Da er vi ganske sikker på at resultatene også vil komme.

Ha en fin sommer alle sammen! Husk å holde formen ved like!

Følgende spillere ble benyttet:

Christopher, Eric, Kristian, Lars, Anders Å, Simen, Fredrik, Kim, Tobias, Anders H, Sebastian, Martin, Sigve, Reidar, Daniel, Christian og Ivar.

Mål:

Christian: 51

Ivar: 80

 

Del denne med andre:
  • Print
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Add to favorites
Dette innlegget ble publisert i Gutter 96-97 | se flere innlegg av