Ask Fotball

Ask – Bønes 2: 2 – 3

Gutter 16

Denne kvelden var det Bønes 2 som var motstander på Finamyren. I vårkampen tapte vi ganske klart mot dette laget, så vi regnet med at det ville bli en vanskelig kamp for guttene. Men vi hadde planer om å gi dem kamp om poengene, og det skulle vise seg å være fullt mulig å klare.

Starten på første omgang var ikke så veldig bra fra vår side. Vi åpnet litt nervøst og famlende, og lot Bønes ta initiativet i kampen. Bønes hadde en del tekniske og raske spillere, og vi ble løpende en del imellom uten å få fatt i ballen. De rullet opp noen fine angrep mot oss, og etter at de hadde hatt noen sjanser gikk de opp i 1 – 0 etter seks minutter. Et par minutter senere scoret de sitt andre mål, og da fikk vi litt bange anelser om at dette kunne bli veldig vanskelig.

Selv om vi kom litt mer inn i kampen etter hvert, var det Bønes som var mest effektiv og fikk uttelling. Vi kom til noen brukbare sjanser uten å få ballen i mål. Men vi jobbet oss mer og mer inn i kampen, noe som var positivt å registrere. Dessverre kontret de inn 0 -3 etter 20 minutter, og da så det ganske mørkt ut.

Men guttene gav ikke opp, og de kom etter hvert til flere gode sjanser på slutten av første omgang. Spillet hadde bedret seg betraktelig, guttene viste tæl og innsatsvilje og de stod på for å få redusering. Det klarte vi ikke i første omgang, så Bønes gikk til pause med en litt flatterende 3 – 0 ledelse.

I pausen fokuserte vi på det som hadde vært bra. Guttene fikk beskjed om å fortsette i samme trend i andre omgang. Da ville vi ganske sikkert få uttelling.

Starten på andre omgang startet på verst tenkelig måte da Bønes fikk straffespark allerede etter et par minutter. Heldigvis hadde vi en strålende opplagt Daniel i mål i denne situasjonen, og han reddet straffesparket på mesterlig vis. En kjempeviktig redning i forhold til utviklingen i kampen.

Like etter straffesituasjonen reduserte vi til 1 – 3 etter en flott avslutning av Ivar. Etter reduseringen var det vi som hadde overtatt initiativet og føringen i kampen. Vi spilte fin fotball og hadde flere fine kombinasjoner. Guttene gikk tøft inn i duellene, og vant mange av dem. Vi produserte flere sjanser, og det ble etter hvert veldig spennende for oss som stod på sidelinjen.

15 minutter ut i andre omgang er det Anders H som reduserte til 2 – 3 med et fint skudd med venstrefoten. Da var det virkelig kamp igjen. Resten av omgangen jobbet vi for å få vårt tredje mål, og vi hadde muligheter til å klare det også. Like før slutt kommer Ivar alene igjennom, men keeperen deres avverget skuddet med en fin redning.

Dermed ebbet kampen ut med nok et surt ettmålstap. Denne kvelden hadde vi fortjent gjerne både ett og tre poeng, men marginene har vært en del imot oss denne sesongen.

Men det guttene presterte på banen denne kvelden er noe av det beste vi i trenerapparatet har opplevd med dem. Her var det innsats fra alle spillerne, mange fine angrep og kombinasjoner og ikke minst, det at vi så at guttene fikk til mye av det vi på treningene har jobbet med og terpet på gjennom hele sesongen. Slikt er veldig kjekt og registrere. Så her var det mye positivt å bygge videre på.

Neste kamp er mot Gneist 2 på Liland. Da satser vi på å sikre oss tre poeng. Det fortjener vi virkelig etter hvert.

 

Mål:

Ivar: 1 (45min)

Anders H: 1 (55 min)

 

Assist:

Martin: 2
Følgende spillere ble benyttet:

Daniel, Benjamin, Tobias, Martin, Anders H, Reidar, Eric, Ivar, Lars, Sebastian, Christian S, Fredrik og Sigve

Del denne med andre:
  • Print
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Add to favorites
Dette innlegget ble publisert i Gutter 96-97 | se flere innlegg av