Ask Fotball

Ask – Nordre Fjell 2: 7 – 8

Gutter 16

Høstsesongens eneste 7-er kamp for guttene var mot Nordre Fjell på Finamyren denne fine høstkvelden. Alt lå til rette for en jevn og spennende kamp mot et lag som vi spilte uavgjort mot i vårsesongen. Det skulle vise seg å stemme ganske så bra.Det blir litt annerledes å spille 7-er fotball enn når vi spiller på hel bane. Før kampen snakket vi en del om å heve oss betraktelig i forhold til den begredelige kampen vi hadde mot Minde uken før. Det var guttene veldig innstilte på. Alle var klar til å yte topp innsats fra første fløytestøt.

Kampen begynte veldig bra fra vår side. Vi styrte i starten og etter noen minutter gikk vi opp i 1 – 0 ved Sebastian etter et fint angrep. Etter det datt vi litt nedpå og slapp motstanderen mer inn i kampen, og det førte til at de utlignet til 1 – 1. Men vi fortsatte med å jobbe godt og produserte flere sjanser. Det førte til at vi gikk opp i både 2 – 1 og 3 – 1 etter fint spill og fine kombinasjoner.

Dessverre fortsatte vi ikke den gode trenden resten av omgangen, og det førte til at Nordre Fjell snudde kampen. Det scoret noen kjappe mål, og plutselig stod det 4 – 6. Noen av målene vi fikk mot oss var av den enkle sorten, og det skyldtes dårlig forsvarsspill ved en del anledninger. Men vi kom oss inn i kampen igjen da Anders H reduserte til 5 – 6 like før kampens myndige dommer blåste til pause.

Vi produserte massevis av sjanser i første omgang, og kunne med mer hell og dyktighet fort ha laget dobbelt så mange mål. Men vi sviktet i en del avgjørende situasjoner foran motstanderens mål. Hadde vi gjort ting enklere til tider, som for eksempel å beholde roen i avslutningsøyeblikkene. Det er ikke alltid nødvendig å skyte hardt, noen ganger kan det lønne seg å plassere skuddene også. Vi klarte å gjøre keeperen til Nordre Fjell veldig god i løpet av omgangen ved at mange av avslutningene ble skutt hardt på han. Her har guttene fortsatt en del å lære.

I tillegg var det litt for mye «enmannsshow» til tider, ved at spillerne skulle gjøre ting på egenhånd, istedenfor å spille ballen til bedre plasserte medspillere. Det førte til en del brudd og kontringer for motstanderen som førte til baklengs for oss.

Disse tingene fokuserte vi på i pausen, samtidig som vi påpekte det som var bra av guttene. De viste flott innsats, de prøvde og de kom til mange sjanser. Så det var mye positivt også. Dessuten måtte vi tette mer igjen bakover, for det er ofte slitsomt å ligge etter i store perioder.

Andre omgang ble en spennende affære. Det var vi som styrte kampen og kom til de fleste sjansene. Litt ut i omgangen utlignet Sebastian til 6 – 6 med et velplassert skudd. Da hadde vi forhåpninger om at dette skulle gå veien. Vi fortsatte å produsere sjanser, men det ville seg ikke.

Nordre Fjell klarte nok en gang å gå opp i ledelsen etter en kontring, hvor vi muligens skulle hatt et frispark i forkant. Guttene våre klarte nok en gang komme tilbake og utlignet til 7 – 7. Vi jobbet og stod på for å komme i ledelsen, og det hadde vi virkelig fortjent. Men både stenger og en meget god keeper stod i veien for akkurat det.

Noen minutter før slutt scoret de et «drittmål», og det ble kampens siste, slik at resultatet til slutt ble 7 – 8. Ut fra spill og sjanser var nok ikke dette helt fortjent, men som vi så mange ganger har påpekt tidligere er det målene som teller. Til tider har vi slitt i begge ender, og det gjorde vi i denne kampen også. Men denne kvelden produserte vi så mange sjanser at vi hadde fortjent mer, så det var både surt og bittert å tape denne kampen. Uansett leverte guttene en spillemessig bra kamp og innsatsen var god. Selv om vi tapte, sa flere av guttene at det hadde vært en gøy kamp. Det er viktig å ta med seg videre. Før eller siden skal marginene gå i vår favør.

Vi må bare jobbe og stå på videre, og beholde det gode humøret vi har i spillergruppen.

Mål:

Sebastian: 5

Kim: 1

Anders H: 1

Assist:

Anders H: 2

Christian S: 2

Kristian K: 1

Daniel: 1

Følgende spillere ble benyttet:

Christopher, Kristian K, Martin, Anders H, Reidar, Eric, Ivar, Daniel, Kim, Sebastian, Christian S og Sigve

Del denne med andre:
  • Print
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Add to favorites
Dette innlegget ble publisert i Gutter 96-97 | se flere innlegg av