Ask Fotball

Denne regntunge kvelden skulle vi møte Bjarg 2. Selv om været var grått og trist, var det veldig gode spilleforhold. Flere av guttene nevnte at de likte å spille i slikt vær. Så nå var det bare å gjøre seg klar til kamp. Mange av spillerne hadde hatt en noe uvanlig oppladning til kampen, da de hadde gått over «Vidden» natt til kampdagen. Men de hadde fått hvilt godt ut om dagen. Så det skulle ikke være noe problem.

Dette var en kamp vi regnet med ville bli tett, jevn og spennende. Noe som også stemte ganske så bra skulle det vise seg.

Vi forberedte guttene på at de ville møte tøff motstand. Bjarg sitt lag bestod av flere store og fysisk sterke spillere. Ispedd med en del teknisk gode spillere har de et bra lag. Så skulle vi ha noen mulighet mot dem måtte vi «trå» til fra første fløytestøt.

Det startet dessverre ikke så bra for oss i denne kampen. Bjarg la et visst press på oss de første minuttene, men de store sjansene uteble. Etter tre minutter fikk Bjarg hjørnespark, og etter en perfekt slått corner, var det en Bjarg spiller som raget høyest og headet ballen i mål. I denne duellen ble vi litt for små.

Det var surt å få et slikt mål imot oss så tidlig, men guttene viste moral og «stå på vilje». Vi jobbet oss inn i kampen og kom til noen store sjanser som vi dessverre ikke klarte å omsette i scoringer. Omgangen var preget av mange tøffe dueller uten at det ble noe stygt spill ut av det.

Omtrent midtveis i første omgang gikk Bjarg opp i 2 – 0. Det var et «drittmål» hvor vi glapp i markeringene og Bjarg spilleren kunne enkelt lobbe ballen over en sjanseløs Tarald i mål. Han hadde for øvrig flere gode redninger i denne omgangen.

På slutten av første omgang tar Bjarg sin keeper ballen med hendene utenfor 16–meteren. Kampens myndige dommer gir spilleren rødt kort, og vi får frispark i god posisjon. Det utnytter Martin til fulle, da han pent plasserer ballen i vinkelen. Et veldig flott frispark. Det var en viktig scoring like før pause.

I pausen snakket vi om å fortsette med den gode innsatsen, samt å prøve å få til spill langs bakken. Stikkordene var god bevegelse, våge å utfordre og ikke minst komme rundt på kantene. Det ble også påpekt å ha fokus på å spille fotball, og ikke begynne å syte og klage på dommeren og motspillerne. Det så vi en tendens til hos motstanderne. Noen av spillerne deres hadde en tendens til å klage på diverse avgjørelser.

Vi i trenerapparatet var veldig fornøyd med gjennomføringen av første omgang. Nå gjenstod det å klare dette i andre omgang også.

I starten på andre omgang hadde vi bra styring på kampen. Vi hadde noen store sjanser utover i omgangen, men dessverre klarte vi ikke å sette ballen i mål. Det må også sies at Bjarg kom til noen muligheter, men sett under ett var vi det beste laget i andre omgang. Denne omgangen ble også preget av tøffe dueller og stor innsats. Vi klarte også til dels å få til det vi pratet om i pausen. Flere ganger kom vi rundt på kantene og fikk slått innlegg. For oss i trenerapparatet var dette kjekt å registrere.

Sett under ett hadde nok poengdeling kanskje vært det mest rettferdige resultatet, men når vi ikke scorer på mulighetene våre blir det vanskelig.

I denne kampen fremhevet alle spillerne seg med veldig god innsats og super innstilling. Så masse skryt til samtlige.

Nå er vi ferdig med vårsesongen og status så langt er: Tre seire og fem tap. Vi har opplevd ettmålstap i tre av kampene våre. Dessuten har vi ikke blitt utspilt i noen av kampene, og det er betryggende. Med litt mer flaks og dyktighet hadde vi tatt flere poeng i vårsesongen. Det er bare å jobbe videre og ha tro på det vi gjør. På sikt vil resultatene garantert komme. Vi har mange kamper å revansjere i høst, og da skal vi snu ettmålstapene til seire.

Nå gleder vi oss til å reise til Plussbank cup på Sørlandet fredag 25. juni. Der skal vi spille flere kamper og ha det trivelig og kjekt i lag.

Følgende spillere ble benyttet:
Tarald, Christopher, Eric, Lars, Benjamin, Fredrik, Anders H, Sebastian, Martin, Sigve, Reidar, Simen, Tobias, Anders Å, og Ivar.

Mål: min Assist
Martin: 1 (30) frispark
Del denne med andre:
  • Print
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Add to favorites
Dette innlegget ble publisert i Gutter 96-97 | se flere innlegg av