Ask Fotball

Helgen 24 – 26.September var vi klar for turnering i Haugesund, cupen har opparbeidet seg et godt rykte og mange lag både fra Hordaland og Rogaland deltar. I vår aldersklasse var det 24 lag påmeldt.

Vi dro fra Ask fredag ettermiddag og ankom Skåredalen Skole i nitiden om kvelden. Resten av kvelden gikk med til utpakking og installering i klasserommet før roen senket seg rundt midnatt.

Værgudene viste seg fra sin aller beste side gjennom hele helgen og det lagde en fantastisk ramme rundt hele arrangementet.

Det er en sann glede å være lagleder for denne gjengen og til hver enkelt foresatt er det bare å si : Vær stolt og kry av disse guttene…..

Sportslig :

Kamp 1 innledende runde :  Lørdag kl 0850   Ask – Vard 4         0 – 4

Vi var litt spent på hvordan dette ville gå , det var en trøtt gjeng som gjorde seg klar til kamp denne flotte lørdagsmorgenen.

Dessverre var ikke gutta med når dommeren starter kampen , og det er nok den slappeste omgangen på lang ,lang tid vi blir vitne til. Paradoksalt nok er det vi som skaper Vard sine målsjanser og uten at vi er i nærheten av å kvittere forærer vi motstander 3 mål i første omgang.

Vi trenere gir gutta en verbal skyllebøtte i pausen da det har hjulpet før og vi må gi all honnør til samtlige for innsatsen bedrer seg vesentlig i annen omgang og vi greier å etablere et visst trykk på Vard.

Alle er enig om at vi legger denne kampen bak oss og retter alt fokus mot neste kamp.

Kamp 2 innledende runde : Lørdag kl 1300     Ask – Bønes 1        2 – 0

Bønes kjenner vi fra hjemlig seriespill, forskjellen er at vi her møter et noe forsterket lag.

Vi ser allerede under oppvarmingen at det er riktig tenningsnivå hos guttene og dette viser de til gangs på banen . Vi vinner en fullt fortjent 2 – 0 seier etter mål av Anders H. og Sigve.

Kamp 3 innledende runde : Lørdag kl 1710          Ask – Stegaberg       0 – 0

I denne kampen blir vi vitne til det som sannsynligvis er den beste kampen dette Ask-laget noen gang har gjort spillemessig , men hvor vi mangler det viktigste som er å klare å putte lærkulen i mål. I andre omgang klarer vi gjennom flotte kombinasjoner, kantspill og en skikkelig innsats å skape minst 10 såkalte 100% – sjanser uten å score. Vi må også berømme motstanders keeper som gjør en veldig bra kamp.

Stegaberg blir med resultatene i 3 runde puljevinner, mens våre gutter blir nr 3 i en jevn pulje og vi går dermed til B- sluttspill.

Kamp 4 sluttspill :   Søndag kl 1150 kvartfinale      Ask – Sveio              2 – 0

Denne kampen skulle avvikles på grus, det blir likt for begge lag så det la ingen demper på forventningene.

Sveio hadde en lynrask spiss som skaper noe trøbbel for oss , ellers har vi bra kontroll og vi vinner ganske komfortabelt 2 – 0 etter scoringer av Sebastian og Daniel.

Dette betyr at vi er klar for en  historisk semifinale mot Vaulen fra Stavanger.

Kamp 5 sluttspill :  Søndag kl 1420 semifinale       Ask – Vaulen             1- 2

Etter mange kamper begynner noen av våre spillere å bli slitne , men vi er enig om å gi alt for å nå finalen. Vi trenere kommer med følgende motivasjonsfaktor før kampen : ” Vinner Dere sluttspillet skal vi trenere stille i dress og slips under Tirsdagens seriekamp mot Follese ”

Det blir en jevnspilt kamp hvor vi tar ledelsen i første omgang etter at vi blir tildelt straffespark som Ivar setter i mål. Ledelsen holder seg til pause og vi har også gjennom første omgang  skaffet oss et overtak i antall cornere som blir gjeldende ved uavgjort.

Vaulen utligner et stykke ut i annen omgang , men vi er fortsatt videre med flest cornere.

2 minutter før slutt klarer Vaulen å putte ballen i mål og er dermed klar for finale.

Et utrolig surt og etter vår mening ufortjent tap og det var en meget skuffet og utladet gjeng som satte kursen hjemover. Vaulen vant senere også finalen.

Oppsummering :

Vi holdt nivået i turneringen og kunne like godt havnet i A-sluttspill , men da er det ikke rom for ” arbeidsuhell ” les : kampen mot Vard.

Utrolig sur måte å ryke ut på , men slik er fotballen.

Gutta våre klager en del på motstanderne som drar i trøyer , knuffer litt og slike ting. Våre spillere er nok litt for ” snille ” og må nok lære seg å ”ta igjen” på en riktig måte uten å spille ufint.

Alt i alt en kjempefin helg i Haugesund og vi ønsker å rette en STOR TAKK til alle spillere , lagledere og foreldre som hjalp til hele helgen og til slutt : Som foresatte har dere all grunn til å være kjempestolte av deres håpefulle tenåringer……

Del denne med andre:
  • Print
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Add to favorites
Dette innlegget ble publisert i Gutter 96-97 | se flere innlegg av