Ask Fotball

Til sammen ca 40 Asketapper medregnet spillere, ledere, foreldre og søsken valgte å legge deler av ferien sin til Sørlandet og Plussbankcup. Cupen har vokst raskt og ca 380 lag med mer enn 5200 spillere deltok i år.
Kristiansand er hovedsetet for cupen, men også Vennesla og Flekkerøy er vertskap under arrangementet.
Vi forlot Vestlandet fredag morgen i skikkelig øs pøs regnvær og vi må erkjenne at vi egoistisk sett frydet oss over at været ble bedre og bedre etter hvert som vi nærmet oss sørlandet.
Og vi skulle bare visst, været var strålende i samtlige 5 dager til ende med dagtemperaturer på over 25 grader celsius.
Vi hadde booket oss inn på Kristiansand Feriesenter ca 20 minutter fra sentrum. Kjempeflott campingplass med flotte muligheter både for store og små.
I sommerbyen var vi 27 personer som bodde medregnet alle spillerne, og med positiv innstilling og god hjelp fra alle gikk det utrolig bra på alle måter. Selvsagt gjorde det flotte været sitt til at ting som f.eks bespisning gikk smertefritt.
På forhånd var vi blitt enig om romfordeling og noen kjøreregler i forhold til leggetid og generell forventet oppførsel. Hver morgen hadde vi inspeksjon av rommene.
Det kan ikke skrytes nok av guttene, gjennom hele oppholdet opplevde vi en eksemplarisk oppførsel og vi er sikker på at et slikt opphold styrker samholdet i gruppen.
Vi hadde forhåndsbestilt 2–dagerspass til dyreparken med det nye badeland som åpnet den fredagen vi ankom sørlandet. Besøkene der ble planlagt slik at det ikke kom i konflikt med kampene, vi hadde god erfaring fra Danacup at bading ikke er idell opplading til kamp.
Ellers av utenomsportslige aktiviteter kan vi nevne at vi deltok på åpningshowet Lørdag kveld hvor bursdagsjubilanten Fredrik fikk æren av å være med på scenen under åpningseremonien.
Noen av spillerne deltok også på utendørs skumparty i Vennesla.

Tusen takk til hele reisefølget.

Sportslig:

Gruppespillet ble innledet med kamp lørdag ettermiddag mot et samarbeidslag fra Østfold, Ise/Varteig. På en flott kunstgressbane i 26 grader var det en spent gjeng både på og utenfor banen. Etter halvspilt 1.omgang fører Ivar oss i ledelsen etter en fin assist fra Sigve, og ledelsen dobles et stykke ut i den andre omgangen. Nå er det Sigve som er frempå etter gjennomspill fra Sebastian.

Vi vinner kampen 2– 0 etter god innsats og full konsentrasjon, motstander går litt sur og pådrar seg 2 gule kort i 2.omgang. Stor honnør til hele troppen på 17 mann som alle var med å bidra til en kjempestart på turneringen.

Søndag formiddag var det klart for andre kamp i gruppespillet, denne gang skulle vi opp mot Asker på naturgressbane i Vennesla. Asker var et fysisk sterkt lag, og med litt mindre innsatsvilje enn i første kamp ble det tilslutt et 0 — 3 tap for våre tapre gutter.

Mandag tok vi turen til Torridal og på en relativt humpete gressbane skulle vi måle krefter mot siste lag i puljen vår, den lokale klubben Donn.
Utgangspunktet var enkelt, for å bli nummer en eller to i puljen vår var kun seier godt nok. Etter en jevnspilt og kvalitetsmessig bra 1.omgang får vi et mål i mot helt på tampen av omgangen. Guttene viser imidlertid en utrolig moral og vilje og klarer å snu kampen til vår fordel i 2 omgang. Når Anders H. setter inn seiersmålet på et vannvittig langskudd noen minutter før slutt opplever vi gledesscener uten sidestykke både på og utenfor banen. Dette er kanskje den beste kampen denne gjengen har gjort sammen, utrolig moro å være vitne til. Vi må også få lov til å berømme våre supportere som definitivt er i verdensklasse.
Med dette resultatet blir vi nummer 2 i puljen vår med 2 seire og 1 tap, og vi går videre til A–sluttspillet.

Tabell S V U T MÅL +/– P
Asker 3 3 2 1 0 10:3 +7 7
Ask 3 2 0 1 4:4 0 6
Donn 3 1 1 1 7:5 +2 4
Ise/Varteig 3 0 0 3 2:11 –9 0

Vi ble satt opp mot en annen gruppetoer, Vindbjart i 1/8–delsfinale i A–sluttspillet. Motstander besto av veldig sterke og fysiske spillere, og vi må vel erkjenne at vi fikk en leksjon og til slutt tapte vi hele 1– 12.
Vi ble nok stående med den berømte lua i hånden og kombinert med at Vindbjart har nesten 100% uttelling ble vi for små i denne kampen.
Det hører og med til historien at Vindbjart senere spilte seg helt frem til semifinale i turneringen.
Etter kampen fikk guttene våre skryt av kampens dommer for god moral og at de aldri ga opp selv om målene etter hvert rant inn feil vei.
Vi kan konkludere med at det er viktig å møte god motstand for å utvikle oss.

Oppsummert er vi kjempefornøyd med det sportslige, all honnør til hele troppen på 17 mann som gjorde sitt at dette ble noen uforglemmelige dager på banene.

En kjempestor takk til alle som var med, og vi kan helt klart anbefale Plussbankcup til andre lag og klubber.

Mvh
Ask smågutter 14

Del denne med andre:
  • Print
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Add to favorites
Dette innlegget ble publisert i Gutter 96-97 | se flere innlegg av