Ask Fotball

Reisefølget fra Ask forlot Bergen med Fjordline Onsdag presis kl 1300 og følget besto av 17 spillere og 11 voksne.

Etter installering på lugarer var det klart for bingo på båten hvor Ask-gjengen selvsagt stakk av med hele 3 hovedgevinster.

Vi ankom Danmark Torsdag morgen og kjørte rett til første kamp som hadde avspark kl 1100 på Jetsmark Stadion. Her skulle vi spille alle kampene våre og det var et kjempeflott anlegg med fine naturgressbaner på rekke og rad. Anlegget lå bare ca 10 minutters kjøring fra Blokhus hvor vi bodde.

Sosialt :

En fantastisk tur både for spillere og voksne. Samholdet i gruppen er vannvittig bra og vi kan ikke fullrose guttene nok for deres oppførsel og holdninger. Dere foresatte som ikke var med kan være kjempestolt av guttene.

Området vi bodde på var supert , ok leiligheter med mange muligheter for aktiviteter og i tillegg var maten av bra standard.

Selvsagt hadde vi også et supert vær , det var avtalt.

Lørdagen benyttet vi til et besøk i Fårup Sommarland som ligger noen minutters kjøring fra Blokhus. Her skjer det mye både for liten og stor og ryktene går på at Trygve ble lurt med i ” Falken ” (les : berg&dalbane.)

Vi utnevnte romsjefer som hadde ansvar for hver leilighet i Danmark hvor vi da hadde inspeksjon hver morgen , og sann mine ord : dere foresatte( les : mødre ) hadde fått tårer i øynene hadde dere sett den orden og systemet i leilighetene.

Sportslig :

Vi visste på forhånd at vi skulle spille 7 kamper , her var ikke noe A og B-sluttspill og alle kampene ble spilt på samme område.

Alle spillerne har bidratt og alle ble benyttet i kampene.. Vi rullerte på 2 mann som sto over hver kamp.

Ingen alvorlige skader , litt småskader utover i turneringen må vi regne med.

En ekstra verbal blomst til Daniel som debuterte som keeper mot gruppevinnerne og gjør en fantastisk innsats, kjempegøy å være vitne til.

Kamp 1 :

Ask – V.V Irnsum , NL 8-0 ( 3-0 )

13 min Anders H assist : Seb

16 min Ivar assist : Seb

19 min Seb

25 min Anders H assist : Seb

27 min Seb

28 min Seb assist : Christian

31 min Seb

33 min Seb assist : Christian

For en start på turneringen…..Vi dominerer fullstendig og vår motstander fra Holland resignerer etter hvert . Vanskelig å unngå å nevne Seb som er involvert i samtlige mål men ros til hele gjengen for en god kamp. Da dette var første kamp var vi veldig usikker på nivået men vi fikk vel svar etter hvert at denne motstanderen ikke var blant de aller største favorittene.

Kamp 2 :

Ask – Fremad Nørhalne , DK 1-3 ( 0-2 )

Kamp mot det lokale laget som kanskje hadde en fordel av å ” kjenne ” gresset….

Dessverre mangler vi gutsen som skal til , gutta er litt ” duknakket ” og slapp . Sett i ettertid er dette et lag vi skal være på høyde med , men vi manglet viljen til å ville vinne og duellere.

Rett etter Christians redusering til 1- 3 har vi en kjempesjanse til å lage 2- 3 og skape spenning men kampen ebbet ut med 3- 1 til våre danske venner.

34 min : Christian S.

Kamp 3 :

Ask – FC Tarp Oveversee , D 0 – 1 ( 0-1 )

En kamp hvor vinden setter sitt preg på kampen. Jevnspilt kamp hvor vi helt klart produserer de største mulighetene og treffer bla treverket et par ganger. Vi slipper inn en et ” drittmål ” og motstander forsvarer seg resten av kampen.

Men vi har oss selv å takke når vi ikke klarer å sette sjansene våre. Et surt nederlag.

Kamp 4 :

Ask – Heerenveen , NL 0 – 2 ( 0-2 )

Tror gutta har litt respekt for disse guttene fra en storklubb i Nederland. Heerenveen har ballen mest men vi henger godt med og holder de til uavgjort i annen omgang hvor vi også produserer muligheter. Innsatsen og gutsen er tilstede og da er vi tross alt fornøyd. Vi ser mange positive tendenser.

Kamp 5 :

Ask – Lund , S 0 – 2 ( 0 -2)

Samme resultat som mot hollenderne og vi klarer faktisk å etablere et visst trykk på Lund og kommer til flere sjanser. Også her er innsatsen god og det er veldig små marginer i fotball. Hører også med til historien at Daniel debuterer som keeper i denne kampen og gjør en veldig god figur.

Med dette resultat blir vi nr 5 i vår pulje og skal ut i plasseringskamp mot nr 5 fra en annen pulje.

Kamp 6 :

Ask – GAVC , NL 5 – 2 ( 2-2 )

Playoff-kamp mot et lag fra Nederland.

Det blir en tøff batalje hvor vi dominerer spillemessig og hvor våre gutter bruker fysikk på en riktig måte. Det lyser i øynene på spillerne at denne kampen vil de vinne. Utover i kampen begynner motsander å bli frustrert og kampens dommer tildeler de 2 gule kort.

Våre gutter holder fokus på spillet og midtveis i annen omgang punkterer vi kampen med 2 kjappe mål.

7 min : Christian

10 min : Kim assist : Martin

25 min : Anders H direkte frispark

33 min : Kim assist : Anders H

34 min : Ivar direkte frispark

Kamp 7 :

Ask – Mitteldimarchen , D 3 – 2 ( 2-1)

Nok en plasseringskamp , denne gang mot tysk motstand.

Vi spiller en bra førsteomgang hvor vi får til en del bra kantspill og hvor vi også flere ganger kommer rundt på kant og får slått innlegg mot mål. Vi kontrollerer kampen men lager litt unødig spenning på slutten når motstander reduserer til 2- 3.

Vi ønsker ikke å fokusere på pipeblåseren , men i denne kamp gjør han flere tydelige feilvurderinger men våre gutter skal ha ros for å at de holder hodet kaldt og ikke lar seg påvirke av dommeren.

I denne kampen brenner vi også et straffespark.

Arrangøren har på nettet skrevet feil i noen resultater , jeg har varslet de.

Med dette ble vi nr 16 av 24 lag i alle 96-puljene.Lund fra Sverige og Heerenveen blir til slutt nr 2 og 3.

Dette viser at det er små marginer før vi kunne vært med og kjempet enda lengre oppe.

Totalt sett er vi godt fornøyd , vi tar med oss mange gode øyeblikk både på og ikke minst utenfor banen. Spillemessig viser laget at de kan , men det krever konsentrasjon og guts hele veien.

En stor takk til ALLE som har bidratt og til dere hjemme kan vi bare si : Bli med neste gang , anbefales på det sterkeste. Og til de som lurer , vi kuppet selvsagt bingoen på returen også…..

Mvh

Turkomiteen 2011

Del denne med andre:
  • Print
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Add to favorites
Dette innlegget ble publisert i Gutter 96-97 | se flere innlegg av