Ask Fotball

Fredag 12. juni er det avreise fra Strandkaien til Selje, for nok en gang å spille Selje Cup. (2 år på rad). Jentene gleder seg veldig. De som reiser er Josefine Willesvik, Kristin Mikkelsen, Marielena Zannettos, Guro Nilsen, Stine-Marie Mikkelsen Hornæs, Mathilde Jørstad, Michelle Lavik, Helene Madsen, og to jenter, fra 1997 Sara Pedersen og Andra Skråmestø. Trener Truls Nilsen, lagleder Marit Hornæs og leder Gunnlaug Nilsen.

Vi ankommer Selje kai kl 21.40, litt forsinket, og blir tatt i mot av arrangøren fra Selje idrettslag. Før vi stiger i land får vi beskjed fra mannskapet om bord, at alle spillerne hadde oppført seg eksemplarisk på turen. Det er kjekt å få slike tilbakemeldinger. Vi sjekker inn og får i år som i fjor ligge i barnehagen. I år er vi ikke så mange ledere så vi får et noe mindre rom. Vi begynner å pumpe opp madrasser, som blir større og større for hvert år som går. Til slutt får Gunnlaug og jeg gjengen med oss for å spise kvelds, mens vi overlater resten av pumpingen til Truls. Han har fått låne en elektrisk pumpe fra Austrheim fotball klubb, som vi deler fellesareal med. Det blir et puslespill uten like å få alle madrassene utover, men Truls klarer den jobben og.

Lørdag er første kamp mot Hessas Løvinner kl 09.00 på grusbane. Vi har med en enkel frokost, som vi tar utendørs før kampen. Det blir en jevn kamp. Litt uvant med grusbane, ballen spretter litt hit og dit. Marielena setter inn det første målet, og det ble vinnermålet. Vi vant 1-0. Helene gjør en kjempe jobb i mål. Deretter går vi for å spise en ordentlig frokost. De serverer en riktig god frokost i samfunnshuset, som ligger like ved bane området.

Nå har jentene pause til kl 16.30. Det er mange aktiviteter rundt arenaen. Jentene spiller fotball to og to, der de henger sammen i to bukser. Her blir det mye latter. Når en vil løpe til venstre og en til høyre hva skjer da? Noen tar en kamp i Suomi drakt. Vi spiser en deilig varm lunsj i god tid før neste kamp. Truls, Gunnlaug og jeg går og ser på det neste laget som vi skal møte, Gurksøy mot Bremanger. Her vinner Bramanger 1-0. Vi blir enig om å bytte plass på våre spillere. Til den kampen spiller Guro 1. omgang i mål. Stine-Marie får spille høyre kant, Kristin spiller i forsvar og fremme, Helene får spille fremme og i forsvar.

Vi starter presis kl 16.30 og her går det unna. Vi har et helt annet tempo enn Gurksøy. Jentene sentrer mange fine pasninger til hverandre. De spiller veldig bra. De er flinke å dekke opp hver sin spiller når motstanderne går i angrep. Guro holder buret reint og har ingen ting å frykte. Her skårer Marielena 5 mål og Stine-Marie 1 mål. Vi vinner suverent 6-0, og vi er alle kjempefornøyd med innsatsen. Neste kamp er kl 19.00. Det er sol og blå himmel, men gradestokken viser ikke så veldig mye, men jentene er klar til å bade på Selje stranden. De «lover» å vinne neste kamp mot Ørsta, viss de får lov å bade, og Truls sier ja. Det er iskaldt i sjøen, noen trekker seg, mens andre hiver seg uti. Forfriskende!

Siste kamp mot Ørsta blir en triller uten like. Her må jentene kjempe med nebb og klør. Det er to spillere vi passer på hele tiden. Dette liker Ørsta jentene dårlig. Det blir mye knuffing, og vi leder kampen 2-0 til det er ca 2 – 3 minutter igjen. Da har vi allerede fått 3 skadede spillerer, Andrea, Marielena og Stine-Marie, som ligger på sidelinjen. Heldigvis har vi 3 innbyttere som kjemper sammen med resten av jentene. Ørsta skårer 1 mål og det er mye nerver ute og går på banen. Det blir mye roping fra Helene, som nå står i mål. Hun holder buret, slik at Ask jentene vinner 2-1 over Ørsta. Veldig god laginnsats. I denne kampen er det Sara og Kristin som skårer hver sitt mål.

Del denne med andre:
  • Print
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Add to favorites
Dette innlegget ble publisert i Jenter 96 | se flere innlegg av